Gradska uprava Prijedor organizovala je danas za svoje radnike, preduzeća i ustanove seminar o primjeni novih poreskih propisa iz Zakona o porezu na dohodak, o doprinosima i o izmjenama Zakona o radu.

Načelnica gradskog Odjeljenja za finansije Maja Kunić izjavila je da je cilj što bolja edukacija o aktuelnim pitanjima u ovim oblastima jer su se pojavile određene nedoumice.
“Na seminar su se prijavila 42 učesnika što je pokazatelj da je ova ideja prihvaćena. Predavači su ljudi koji su kompetentni, koji su bili kreatori ovih zakona i koji rade direktino na njihovoj primjeni”, rekla je Kunićeva novinarima.

Direktor Srednjoškolskog centra Prijedor Aleksandar Milješić rekao je da je seminar od izuzetnog značajan za direktore, računovođe, pravnike i sve one koji su se našli u problemu kada je ova tematika u pitanju.
“Zahvaljujem se Gradskoj upravi na razumijevanju jer je prepoznala problem svih javnih ustanova i preduzeća. Kada je ova problematika u pitanju, ima jako puno nedoumica i nadam se da ćemo danas dobiti odgovore na sva pitanja koja će nam pomoći u realizaciji ovih sadražaja”, dodao je Milješić.
Direktor “T Kalem kompani” Banjaluka Drago Kurušić pozdravio je spremnost Gradske uprave da organizuje današnji seminar kako bi se mogle sve izmjene poreskih propisa pojasniti gradskim institucijama, prije svega onima na koje se direktno odnose izmjene zakona, a to su zaposleni u finansijama i računovodstvu.
“Zahvalni smo gradonačelniku što je prepoznao potrebu da se edukuju svi zaposleni kako bi se izbjegli problemi prilikom obračuna plata. Nadamo se da će grad i ubuduće pratiti nove izmjene zakona ne samo na polju finansija već i na ostalim poljima i da ćemo i u budućnosti organizovati seminare o ovoj i ostalim temama”, dodao je Kurušić.

Izvor: prijedorgrad