U Prijedoru je u februaru uvećana naplata poreza na nepokretnosti za 87 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, izjavila je danas načelnik Odjeljenja za finansije grada Prijedora Maja Kunić. “Pošto imamo još dva dana marta, možemo uporediti i prvi kvartal. Za 70 odsto su prihodi veći po ovom osnovu u 2022. godini nego u prošloj”, rekla je Kunićeva na sjednici Skupštine grada, odgovarajući na pitanje odbornika o aktivnostima lokalne vlasti na povećanju prihoda od poreza na nepokretnosti.

Ona je podsjetila da Odjeljenje za finansije preduzima aktivnosti na povećanju prihoda poreza na nepokretnost, za šta je angažovalo konsultantsku kuću, i da su te aktivnosti raspoređene u tri faze.

“Prva faza koja se odnosila na identifikovanje poreskih obveznika koji imaju prijavljenu nepokretnost, ali nisu platili porez, je završena i ove aktivnosti su urodile plodom”, navela je Kunićeva i dodala da se druga faza odnosi na identifikovanje poreskih obveznika koji nisu prijavili nepokretnosti.

Ona je istakla da je konsalting kuća poslala spisak privrednika, pravnih subjekata, a fizičkih lica još nema.

Na dnevnom redu današnje sjednice je 46 tačaka nakon što je gradonačelnik Slobodan Javor povukao izvještaj o reviziji za 2020. godinu i raspisivanje izbora za savjete mjesnih zajednica.

Izvor: SRNA/kozarski