U toku policijske akcija koja je noćas izvedena na području Banjaluke uhapšeno je 20 osoba u vezi istrage oko ubistva načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića, potvrđeno je u MUP Srpske.

Oni su privedeni s ciljem otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela.

– Aktivnosti su realizovane u na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banjaluka – istakla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Tokom ovih aktivnosti, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su, pored prethodno osumnjičenog organizatora i naručioca kojem je na prijedlog Tužilaštva BiH od strane Suda BiH određen pritvor, indetifikovali neposrednog izvršioca i saučesnike u izvršenju krivičnog djela.

– Nad ovim licima je u toku kriminalistička obrada, te izuzimanje i dokumentovanje svih predmeta i tragova koji potiču iz izvršenja ovog krivičnog djela – pojasnila je Miljanovićeva.

U toku je i dalje opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvima.

Kako smo ranije objavili, zbog ubistva je uhapšen Aleksandar Miljatović.

Izvor: Srpskainfo