Ovaj put umjesto poziva u Gradsku upravu „da popiju nešto i okrijepe se“, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković mještanima pojedinih banjalučkih naselja koji se bore sa nestašicom vode uveo je redukcije u vodosnabdijevanju vode.

Gradska uprava na čelu sa Stanivukovićem u proteklom periodu nije posvetila veliku pažnju rješavanju problema s vodosnabdijevanjem. Imajuću u vidu teške uslove u kojima žive mještani, Staniuvković je saopštio da magičnim štapićem ovaj put ne može da riješi sve probleme, ali da preduzme mjere, itekako može.

Odlučeno je da se proglasi vanredna situacija u mjesnim zajednicama: Donja Kola – Rekavice, Bronzani Majdan, Potkozarje, Verići, Ljubačevo i Donja Piskavica, jer je kamion Vodovoda, koji prevozi cisterne s vodom, iznenada stao.

Umjesto rješenja, redukcija vode biće novi u nizu problema sa kojima se suočavaju mnogobrojni građani prigradskih naselja u Banjaluci.

Zbog lošeg održavanja vodovodne mreže u ovim naseljima ugrožen je život mještanima jer su ostali bez redovnog snabdijevanja pitkom vodom.

Iako su isticali najveći budžet grada nadležni ne mogu obezbijediti ni pumpe koje će vodu dopremati, niti popraviti kamion koji bi vršio dostavu cisterni s vodom u pojedina banjalučka naselja.

Manjak vode mogao bi dovesti i do zdravstvenih problema, jer su ljudi već mjesecima žedni. Gradonačelnik se na tu činjenicu ne osvrće, a to je i pokazao više puta kada su ga građani uzaludno pozivali, a on se nije udostojio ni odgovoriti na pozive. Umjesto rješenja o kojima je pričao i rugao se da nema vode u 21 vijeku, sada nudi solidarnost i redukcije. Uvodi zabranu korištenja vode, a oni koji ne budu poštovali propisane mjere biće dodatno kažnjeni.

Izvor: banjaluckeprice