Zamjenik direktora UKC Republike Srpske i Šef tima za praćenje odluka Vlade Republike Srpske u zdravstvu, dr Nenad Stevandić podržao je danas inicijativu za promjenu krivičnog zakona o napadu na ljekare i medicinsko osoblje, i naglasio tom prilikom da je sretan što je sindikat počeo da se bavi pitanjima doktora i medicinskog osoblja, te da se on zbog toga ponovo i učlanio u sindikat.

Stevandić smatra da će ova inicijativa, koja ranije nije prolazila, biti dovršena, jer je svo medicinsko osoblje podložno čestim fizičkim i verbalnim napadima uprkos činjenici da je njihov posao spašavanje života, te da je sunovrat društva da napad na medicinsko osoblje može proći nekažnjeno. Stevandić dodaje da napad na medicinsko osoblje mora da se tretira kao napad na službeno lice, što će dovesti i do samog poboljšanja radnih uslova, i da će on uložiti maksimalan napor da ta inicijativa dobije svoju realizaciju u Narodnoj Skupštini, što će i smanjiti broj odlazaka medicinskih radnika.

Jovica Mišić predsjednik sindikata strukovne medicine, zahvalio se Stevandiću na podršci ove inicijative i što je pomogao u prethodnom periodu i što će i dalje nastaviti pružati podršku na ovoj i sličnim inicijativama.

prijedor24h