Sve je spremno za dolazak “Partizana” u Prijedor, te prijateljski meč sa “Rudar-Prijedorom” koji će se odigrati u utorak, sa početkom u 13,00 časova, na Gradskom stadionu.

Iz uprave prijedorskog kluba poručili su da susretom sa beogradskim velikanom počinju obilježavanje 95. godina od osnivanja FK “Rudar”.

– Ova utakmica je značajna iz više razloga. Samim dolaskom “Partizana” daje se na značaju i gradu Prijedoru i FK “Rudar-Prijedor”. To je reklama koja se ne može platiti, sve i kad bi htjeli. “Partizan” će doći i igraćemo utakmicu sa njima nakon pedeset godina. Mnogi možda i ne znaju da je povod za dolazaka “Partizana” te 1972. godine bio humanitarne prirode, jer je sav prihod od te utakmice uplaćen za izgradnju spomenika na Mrakovici – rekao je član Upravnog odbora FK “Rudar Prijedor” Žarko Kovačević.

Na ovoj utakmici od aktivnog igranja fudbala će se oprostiti Goran Kotaran, dobro poznato fudbalsko ime u Prijedoru, koji je za “Rudar” odigrao preko 300 utakmica. On je dodao da je ovo jedna u nizu manifestacija kojima će se obilježiti ovaj jubilej, te da će i na proljeće, Prijedor takođe biti domaćin jednog velikana evropskog ili svjetskog fudbala.

Iz Rudar-Prijedora su još jednom pozvali sve ljubitelje fudbala da u utorak, 15. novembra, dođu na Gradski stadion i uživaju ovoj fudbalskoj predstavi.

Izvor: Srpskainfo