Žarko Ećim (22), sin Ljubana Ećima, teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se tokom vikenda dogodila u strogom centru Banjaluke i ljekari se bore za njegov život, otkriva Srpskainfo.

Ljuban Ećim je bivši zamjenik načelnika Centra državne bezbjednosti Republike Srpske, a za kojim je raspisana potjernica zbog ratnog zločina u Kotor Varošu.

Teška nesreća se dogodila u nedjelju oko 2.45 na raskrsnici ulica Kralja Petra I Karađorđevića i Srpske, kod Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Izvor Srpskainfo otkriva kako se dogodila ova teška saobraćajna nesreća.

– Žarko Ećim upravljao je automobilom “škoda“ i išao je iz pravca centra prema Novoj Varoši. U tom trenutku Darko P. iz Banjaluke je skretao prema Srpskoj ulici i tada dolazi do direktnog sudara ova dva vozila – pojasnio je sagovornik za Srpskainfo.

On kaže da je u ovoj nesreći Ećim zadobio veoma teške povrede, dok je Darko P. kao i njegovi saputnici Mihajlo J., Nemanja G. i Srđan L. zadobili lakše povrede.

FOTO: VATROGASNA BRIGADA BANJALUKA/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: VATROGASNA BRIGADA BANJALUKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Izvor Srpskainfo dodaje da Žarko Ećim nema ni položen vozački ispit.

– Vozilo „škoda“ je vlasništvo jedne firme i njegovog brata Miloša Ećima – istakao je naš izvor.

U Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske rekli su za Srpskainfo da je Ećim smješten u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje.

– Pacijent je zadobio višestruke povrede sa dominantnom povredom mozga. On je priključen na aparat za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze o zdravstvenom stanju su neizvjesne – rekli su u UKC Srpske.

Zbog ove teške nesreće na teren su morali izlaziti i banjalučki vatrogasci.

Izvor: Srpskainfo