Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je BiH duboko nefunkcionalna i promašena zemlja, a da u Federaciji BiH vlada podanički mentalitet prema stranim tutorima.

U FBiH vlada podanički mentalitet, koji je spreman da prihvati stranog tutora, Kristijana Šmita, koji nema nikakve ingerencije i koji se ni malo ne razlikuje od onog koji je bio tutor Austrougarske koji je ovdje bio nametnut, rekao je Dodik.

– Pa i ovaj ovdje nešto donosi, niko ga nije imenovao, ni izabrao, ni prihvatio. On nešto prijeti, govori šta treba da radimo, govori o genocidu, a dolazi iz zemlje čiji su sunarodnici ranije počinili najstrašnije zločine na svijetu – istakao je Dodik.

On je dodao da je Njemačka država za respekt u smislu ekonomije, ali da sigurno ne treba da drži pridike. Posebno ne Srbima, narodu kojem su, kako je naveo, u dva rata svojom ideologijom pobili skoro pola populacije.

– On je sada došao nama ovdje da govori šta treba da uradimo u smislu demokratije, a sve što govore je u funkciji toga da nestanemo – smatra Dodik.

Ocijenio je i da će pitanje imovine biti ključno pitanje za dalje odnose.

– Imovina nije sporna. Mi nastavljamo da je upotrebljavamo onako kako je dao Ustav BiH. Ako oni misle da to nije tako i da bi trebalo nešto drugačije sa tom imovinom, neka probaju, mi u tom procesu nećemo učestvovati – poručio je Dodik.

Izvor: Srpskainfo