Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je sve završeno kada je riječ o pregovaračkom statusu za BiH, a da se šefica njemačke diplomatije Analena Berbok “podmetnula” da bi uzela malo poena da je nešto uradila jer joj je sva politika koju vodi promašena u Njemačkoj.

Dodik je rekao da je dobro da dolaze, al nije dobro kad dolaze sa nekim predubjeđenjem kao što dolazi Berbokova.

Ona misli da je ovdje dovoljno da je Njemica i da dolazi da nam soli pamet o tome šta ona misli šta mi trebamo, kakvi smo, jesmo li mi ovakvi, onakvi, prljavi, zli, a ona je neka svetica koja nam sad ovdje pruža neku posebnu uslugu – rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu, prenosi Srna.

On smatra da je sve završeno u vezi sa pregovaračkim statusom za BiH i da je to, imajući u vidu kontakte koji ima, gotova stvar.

– Ona se ovdje podmetnula da bi uzela malo poena da je nešto uradila jer joj je sva politika koju vodi promašena u Njemačkoj. Njihova Vlada i ona koju predstavlja je najniže pozicionirana vlada ikada u Njemačkoj – ocijenio je Dodik.

On je dodao da su promašene sve strateške političke i bezbjednosne procjene koje su imali i da su im sada potrebni neki krivci, navodeći primjer da napadaju Republiku Srpsku.

– Iz tog razloga ovako i govorim, jer je odmah došla, nije rekla ni dobar dan, ništa, odmah je počela da napada Republiku Srpsku. I kaže “došla sam ovdje da se borim za vladavinu prava”. Kojeg prava? Dovodiš nam Šmita koji nema nikakvo pravo da bude ovdje i hoćete da kažete da ste vi nama dobronamjerni – rekao je Dodik.

On je naglasio da nisu dobronamjerni i da lažu kada kažu da su zaustavili projekte, već samo komplikuju situaciju.

Dodik je podsjetio da jeste nešto rečeno, ali njihova banka i investitori nisu odustali od projekta, samo su to zaledili.

Autor: Srpskainfo

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER