Svim građanima Prijedora pravoslavne vjeroispovijesti čestitam praznik Vaskrsenja Hristovog i neka vam radost Hristovog vaskrsenja donese mir, dobro zdravlje i blagostanje. Hristos Vaskrse Vaistinu Vaskrse!

Želim da ovaj najveći hrišćanski praznik dočekate u zdravlju i dobrom raspoloženju u krugu porodice i najmilijih, ali i prijatelja i komšija.
Uvijek i iznova praznik Vaskrsenja Hristovog donosi radost u naše domove i blagost u srcima podsjećajući nas da je to simbol pobjede života nad smrću, simbol nade i vjere u ljudsku dobrotu i svemoć tople ljudske riječi i razuma.
Ovo je vrijeme praštanja, sjećanja , ali i vrijeme kada među ljudima treba da se podijeli radost života. Sve poruke i simbolika koju nosi ovaj najveći hrišćanski praznik neka budu usmjerene prema našem zajedničkom cilju da budemo bolji ljudi, da budemo jedinstveni i složni poštujući tradicionalne hrišćanske vrijednosti.
Mudrost je, više nego snaga, nešto što je čovjeka održalo u svim civilizacijskim izazovima. Snaga je bila tek oruđe , a pametna misao vodilja za sve ono napredno što je čovjeka održalo do naših dana.
Zato neka sa čestitkama za ovaj praznik kojim njegujemo tradiciju naše pravoslavne vjere idu i poruke mudrosti, pravednosti i humanosti. Samo tako smo ljudi i to je naša moć.

Gradonačelnik Prijedora
Slobodan Javor