Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor prisustvovao je danas početku radova na uređenju Ulice mitropolita Petra Zimonjića u naselju Pećani za šta je iz budžeta grada putem kredita obezbijeđeno 1.370.000 KM.

Javor je najavio da će, osim rekonstrukcije saobraćajnice, biti izgrađena odvodnja površinskih voda, trotoari s obiju strana, dodatni most za pješake i dodatna rasvjeta.
“Rok za završetak radova je 90 dana. Iskreno se nadam da, ako nas vrijeme posluži, da će radovi biti završeni i ranije”, rekao je Javor novinarima.
On je izrazio žaljenje što se dugo godina čekalo na konkretne infrastrukturne radove u ovom velikom naselju.

“Ja mogu još da poručim da će danas zvanično biti pušten tender za izgradnju savremenog i modernog vrtića ovdje u naselju Pećani”, dodao je Javor.
Nataša Mrđa, predstavnik firme “Niskogradnja Marjanović” koja je putem tendera izabrana za izvođača radova, navela je da će biti izvršena rekonstrukcija postojećeg kolovoza sa izmjenom dotrajale toplovodne instalacije, izgradnja obostranih trotoara, pješačkog mosta, izgradnja površinske odvodnje odnosno oborinske kanalizacije i da će biti postavljena nova ulična rasvjeta.
“Mi smo započeli već izgradnju pješačkog mosta, a postojeći će ostati samo za motorni saobraćaj”, dodala je ona.

Izvor: prijedorgrad