Brojni Prijedorčani iskoristili su lijepo vrijeme kako bi Prvi maj proveli u prirodi, sa porodicom i prijateljima. Kozara je i ove godine najpopularnije izletište, mada ovaj put nije bilo na koju smo navikli. Oni koji su došli, kažu, nisu se pokajali.

“Došli smo sa društvom da se okupimo i družimo. Kampovali smo ovdje, dan je jako lijep”, poruka je jedne Prijedorčanke.

Na Kozari smo zatekli Dragutina Vinčića. Došao je iz Dervente, kako bi Prvi maj proveo na krajiškoj ljepotici. Prisjetio se i nekadašnjih prvomajskih uranaka i proslava, kada su, kaže prava radnika bila na prvom mjestu.

“Dosta je drugačije bilo, i raspoloženje i sve. Svaki puteljak je bio zauzet, a sada je teško. Radnici su nekada bili cijenjeni. Bilo je i viškova i dijelilo se, a sada uzmu i ono što imaš”, dodaje on.

Osim na Kozari, Prijedorčani su se okupili i na drugim izletištima. Za mnoge jedno od najprivlačnijih je “Rajak”, čiji su sadržaji prilagođeni i djeci, ali i starijima.

“Poslije dugo godina i ove nesrećne korone, došli smo u situaciju da možemo da proslavimo Prvi maj, kako smo ga godinama obilježavali. Na svu sreću, imamo i u Prijedoru ovakvih mjesta gdje se može okupiti i omladina, a i mi stariji da proslavimo Prvi maj”, rekao je jedan od naših sagovornika.

Izvor: kozarski