U svojim prostorijama na istorijskom prvom partizanskom Aerodromu „Urije“, Aeroklub „Prijedor”, baštinik tradicije prve partizanske avijacije i najtrofejnija sportska organizacija u ¡storiji Grada, sutra bira novo rukovodstvo. Dosadašnjim organima uprave, na čelu s pilotima opšte avijacije prof. Nebojšom Nožinićem, predsjednikom Skupštine i mag. Vladimirom Novakovićem, predsjednikom Upravnog odbora, istekao je četvorogodišnji mandat, pa će na izbornoj sjednici Skupštine Kluba biti izabrani novi. Sve Sekcije Kluba predložile su svoje kandidate za Nadzorni odbor. Skupštinu i Upravni odbor, a bira se i novi prvi čovjek Kluba – predsjednik Upravnog odbora, koji je po zvaničnoj formulaciji „lice za zastupanje i predstavljanje”.

Za novog predsjednika Upravnog odbora predložen je dipl. žurnalista Siniša Vujaković, rukovodilac Padobranske sekcije i član dosadašnjeg Upravnog odbora. Sportska ikona Grada, živa legenda Kluba, vrhunski sportista s karijerom zapanjujućeg vijeka trajanja, čovjek s čijim imenom se dugi niz godina identifikovalo padobranstvo u BiH, ambasador Grada koji je iznio ime Prijedor u Svijet i doveo Svijet u Prijedor, prihvatio je funkciju iz kategorije „vruć krompir u ruke“ i preuzima Klub u vrijeme kada se on nalazi u najvećoj krizi od osnivanja. I mada budućem predsjedniku Upravnog odbora ne spore potencijal za to i mada je u korist Kluba riješio mnoge sportske bitke, postavlja se pitanje da li će iz ove izaći sa štitom ili na njemu? Da li će njegovom timu poći za rukom ono čega se nijedna posljeratna Uprava Grada nije ni prihvatala – da se sistemski riješi status Aero-kluba, zaustavi trend stagnacije 70 godina stare institucije od posebnog društvenog interesa i omogući dalji razvoj nesporno velikog potencijala Aerodroma „Urije“? Bilo kako bilo, čini se da je Vujakoviću nametnuta sudbina da, ne samo kao vrhunski sportista, u ¡storiju Kluba uđe ili kao njegov spasilac – ili kao čovjek koji gaje sahranio.

S obzirom na delikatnost trenutka u kome se nalazi ovdašnje vazduhoplovstvo, prijedorska sportska javnost s velikom pažnjom iščekuje predstojeće odluke s Aerodroma „Urije”. Izborna sjednica Skupštine Aero-kluba .Prijedor” počinje sutra, 23. maja, u 19. sati.

 

Izvor: kozarski