Mediji šorom svijeta su sa velikom pažnjom ispratili trijumf najboljeg tenisera današnjice Novaka Đokovića na Rolan Garosu.

Đoković je juče u finalu Rolan Garosa pobijedio Norvežanina Kaspera Ruda 7:6, 6:3, 7:5 i tako stigao do 23. grend slem titule u karijeri.

Španska Marka donosi detaljan izvještaj sa Rolan Garosa i dodaje da je “Đoković skinuo Nadala sa Olimpa tenisa”.

– Novak je najveći među najvećima. Đoković je sada sam na vrhu muškog tenisa. Srbin je najbolji igrač u istoriji tenisa, pošto je oborio sve rekorde. Srbin nije propustio priliku da osvoji 23. grend slem trofej i to na podlozi na kojoj najlošije igra – ističe španski As.

Španski mediji podsjećaju da je najveći rival Novaka Đokovića, Rafael Nadal od danas ispao iz Top 100 najboljih igrača svijeta.

Đoković se danas i zvanično vratio na prvo mjesto ATP liste, dok je Nadal zbog povrede pao tek na 136. mjesto.

Francuski Ekip ističe da je Đoković poslije trijumfa u Parizu dokazao da je GOAT i da je u finalu protiv Ruda pružio više nego savršenu partiju.

Francuski list je stavio Đokovića preko cijele naslovne strane i napisao da je srpski teniser “Јedinstven”.

– Srbin je ispisao istoriju tenisa, pošto je postao prvi igrač koji je osvojio 23 grend slem trofeja – navodi se, između ostalog, u tekstu Ekipa. Britanski mediji su sa velikom pažnjom ispratili finale Rolan Garosa.

– Đoković je osvojio rekordnu 23. grend slem titulu i potvrdio da je najbolji teniser svih vremena – navodi Dejli mejl.

– Zaustavite sat, zaključite debatu, Đoković je GOAT – piše u tekstu Dejli mejla.

Bi-Bi-Si navodi da je Đoković nadmašio Nadala i poziva se na Đokovićeve riječi da neće da kaže najbolji igrač svih vremena.

– Istorija je ispisana u nedjelju na Rolan Garosu kada je Đoković osvojio rekordnu 23. grend slem titulu. On je postao prvi igrač u istoriji ovog sporta koji je osvojio 23. grend slem trofeja – ističe se u tekstu američkog I-Es-Pi-Ena.

Italijanska “Gazeta delo Sport” navodi da je “Đoković ušao u istoriju”, dok “Republika” ističe da je “Đoković pobijedio Ruda u tri seta i osvojio 23. grend slem u karijeri”.

Autor: Agencije