Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je zgrožena neprofesionalizmom i pristrasnošću novinara Televizije “N1” Alena Altoka, kao i same ove medijske kuće.

“Izvinjavam se čestitim i profesionalnim novinarima, ali zbog objavljenih laži i iksrivljivanja istine u vezi sa mojom današnjom izjavom, istom mediju i neprofesionalcu moram da postavim par pitanja u vezi sa ratnim dešavanjima u Sarajevu”, navela je Vulića.

Konstatujući da je Međunarodna komisija dokazala da nije bilo opsade i opkoljavanja Sarajeva, Vulićeva je upitala da li navedeni neprofesionalac i medijska kuća “N1” samo po potrebi prihvataju stavove međunarodnih komisija.

“S toga vas pitam, odakle plastične lutke na pijaci Markale nakon masakra koje su predstavljene kao ubijene Sarajlije? Dalje, ko je pucao u leđa Admiri i Bošku na Vrbanja mostu, iz pravca Sarajeva koji je bio pod kontrolom muslimanskih paravojnih formacija, ko je sa Igmana pucao u prognane kolone Srba koje su napuštale Sarajevo? Možete li mi navesti bar jedan pametan i argumentovan razlog zašto bi mi Srbi opkoljavali sami sebe u svojim kućama”, upitala je Vulićeva.

Vrhunac neprofesionalizma ovog novinara, da ne upotrijebim težu riječ, a koja bi u pravom smislu opisala njegov pristup izvještavanju, kaže Vulićeva, jeste da Alen Altoka traži da me još proglase personom non grata u Sarajevu, koje je, kako on to kaže, oprostilo zločine.

“Kome ste vi oprostili zločine, Alene!? Čije zločine?! I ko to da mene proglasi personom non grata u mom gradu!? Zar vam nije dovoljno što ste me kao dijete istjerali iz rodnog grada sada hoćete da me proglasite i personom non grata”, upitala je Vulićeva.

Ona je poručila da je krajnje vrijeme da “ovakvi kao tzv. novinar Alen Altoka, televizija N1 i ostali” shvate i priznaju već jednom, koliko god ih ta istina boljela, da je Sarajevo grad u kojem su Srbi polovinom 20. vijeka bili većinski narod, da bi već krajem 20. vijeka bili ubijeni, protjerani i svedeni na statističku grešku, a Sarajevo etnički očišćeno.

“Grobove ste ubijenim Srbima u Sarajevu zatirali građevinama, palatama, rezidencijama svojih lokalnih tajkuna, otimali srpske kuće, zemlju, i to vam malo bilo pa ste oteli i imovinu SPC. Pogledajte grunt i sagledajte šta je čije u tom, sada vašem Sarajevu.

Sve što niste ubili, protjerali ste i istjerali, a sada nam još zabranite dolazak na naša radna mjesta. Pošto toliko pričate i lažete o opsadi i opkoljavanju, sada se sami opkolite žicom, ogradite grad bez Srba i Hrvata”, poručila je Vulićeva.

Ona je dodala da ovi “medijski znalci” ne znaju osnovne stvari ili namjerno spinuju, a to je da u budžet BiH novac daju i entiteti.

“Poslanik sam iz Republike Srpske, na šta se ponosim, i to što je sticajem okolnosti parlament u Sarajevu ne znači da mi Sarajevo isplaćuje platu. I samo ću reći jadna smo zemlja, jadna nam je demokratija kada u nedostatku argumenata pojedinac osporava izjavu legitimno izabranog predstavnika jednog od konstitutivnih naroda samo zato jer nije u skladu sa njegovom lažnom matricom i narativom”, zaključila je Vulićeva.

Ona je navela da će još jednom ponoviti da Sarajevo nije bilo pod opsadom već etnički podijeljen grad, a da je danas jedno veliko ništa bez Srba i Hrvata.

Izvor: SRNA/ATV