Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je scenario dijela međunarodne zajednice i njihovih poslanika-saučesnika raspakivanje Opšteg okvirnog sporazuma za mir, koji podrazumijeva brisanje Republike Srpske.

Vulićeva je podsjetila da je, pet godina nakon isteka prvog mandata u Ustavnom sudu BiH, Parlamentarna skupština BiH zakonom mogla na drugačiji način predvidjeti izbor troje međunarodnih sudija koje bira predsjednik Evropskog suda za ljudska prava

“Pravo pitanje je zašto se to nije uradilo i šta se čekalo? Odgovor tada, kao i sada je isti. U Parlamentarnoj skupštini BiH imamo odgovorne poslanike, ali i poslušne. Dio poslušnih poslanika dijela međunarodne zajednice u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH ne smije glasati za zakon o Ustavnom sudu i zamijeni međunarodnih sudija domaćim”, istakla je Vulićeva.

Ona je ukazala da danas srpski narod samo može da zahvali činjenici da ima Narodnu skupštinu Republike Srpske i svoj mirni, demokratski, legalni način borbe protiv nasilja, pritiska i tiranije.

Izvor: SRNA/ATV