Nakon najave da će se politički angažovati u Novom Gradu, gdje je rođen i gdje ima stalno mjesto prebivališta, više političkih partija pokazalo je želju da u svoje redove uvrsati hirurga Aleksu Sredića, zaposlenog u Bolnici Gradiška.

Njegova popularnost u gradu na Uni i Sani je neupitna, pa je zato sasvim logično interesovanje za Sredićev politički angažman.

Sa Aleksom Sredićem, često je u društvu Damir Šević, predsjednik Opštinske organizacije Socijalističke partije a sada su se u isto kolo, u namjeri da ga pridobiju u svoje članstvo, uhvatili Perica Bundalo (PDP), te prvaci DNS Dane Malešević i Mirko Zbonjanin.

– Mi predlažemo da se Sredić kandiduje za načelnika Novog Grada. Podržaćemo ga i kao nestranačku ličnost. Nemamo nikakvih uslova za njega, osim molbe i želje da se uključi u politiku – kazao je za Srpskainfo Mirko Zgonjanin, predsjednik Opštinskog odbora DNS u Novom Gradu.

Podsjećamo, ovaj ljekar koji je na usluzi, pored ostalih i svojim Novljanima, odlučio je da se kandiduje za odbornika u Novom Gradu, na narednim lokalnim izborima.

Time želi, kazao je za Srpskainfo, da putem institucija doprinese napretku svoga grada.

Izvor: Srpskainfo