Muškarac koji je maskiran u dostavljača hrane 21. juna u Zemunu ubio Milana J. uhapšen je danas, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U akciji su uhapšeni G.M. (26), D. K. (27), I.G. (33) i Z.J. (26) koji se sumnjiče da su izvršili krivično djelo teško ubistvo.

“Uhapšenima se na teret stavlja da su u više navrata pratili i opservirali tridesetogodišnjeg muškarca a 21. juna osumnjičeni G.M. se maskirao u dostavljača hrane, prišao motorom do žrtve i iz vatrenog oružja u njega ispalio više metaka, usmrtivši ga“, stoji u objavi MUP-a Srbije.

U toku je dalji rad policije.

Podsjetimo, kako su svjedoci rekli, Milan je kobnog dana izašao ispred porodične kuće gdje ga je čekao mladić koji je na glavi imao tamnu kacigu sa zatamnjenim vizirom, a imao je i ranac jedne poznate firme za dostavljanje hrane. Uslijedila je kraća svađa, poslije čega je napadač ispalio nekoliko hitaca u Milana, sjeo na skuter i pobjegao sa mjesta zločina.

Milana J. je njegovim kolima komšija odvezao do Zemunske bolnice, ali je ranjeni mladić preminuo uprkos naporima ljekara. Na lice mjesta je došao veliki broj policajaca, mnogo inspektora u civilu, a bila je raspisana i akcija “Vihor“, koja podrazumijeva blokadu i kontrolu svih važnijih saobraćajnica.

Ubica Milana J. je ipak bio napravio jednu grešku: snimile su ga nadzorne kamere. Naime, on se prilikom bjekstva zbunio i skrenuo u obližnju perionicu automobila, gdje ga je snimila sigurnosna kamera, tako da je policija dobila dobar snimak, piše Kurir.

Izvor: Agencije/ATV