U subotu se na Alipašinom polju u Sarajevu desila prava drama.

Čitatelji portala Crna-Hronika javili su se redakciji kako bi iznijeli svoje nezadovoljstvo zbog verbalnog napada na maloljetna lica, ali i uništavanje javne imovine koju koriste djeca za igru.

Naime, kako se vidi na video klipu, muškarac iz Sarajeva zbog svog nezadovoljstva uzeo je nož i počeo rezali dječiju ljuljačku kako je niko ne bi koristio.

Zbog svoje burne prošlosti, i činjenice da je lice koje je od ranije poznato policijskim službenicima, roditelji su uzeli svoju djecu i pobjegli iz dječijeh parka. Samo je jedna majka bila dovoljno hrabra i pozvala policiju PS Novi Grad Sarajevo.

Brzom reakcijom policijskih službenika, ovaj mladić je udaljen sa mjesta događaja.

“Oko 20h, dok su se djeca igrali u parku na Alipašinom polju B fata, došao je takozvani Šejk i izvadio nož pred djecom i prijetio im. Usput je pokušao izrezati ljuljačku. Ja kao roditelj se pitam kako takva osoba, od ranije poznata policiji, svima poznad da je problematičan, može normalno rezati dječije igralište u centru Sarajeva. Razlog ovog nemilog čina jeste taj što su mu ostala djeca smetala” – izjavio je ogorčeni roditelj.

(Foto: Crna-hronika.info)