U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje djelimično vedro vrijeme, u drugom dijelu dana na sjeveru, duž rijeke Save, mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom, a lokalno i pojava grada.U prvom dijelu dana biće pretežno sunčano i vrlo toplo, a na jugu vruće, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom poslijepodneva na sjeveru, duž rijeke Save, razvoj oblaka uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, a ponegdje će biti i lokalnih nepogoda uz jak do olujni vjetar i moguću pojavu grada.

Uveče će jače naoblačenje, koje donosi kišu i pljuskove sa grmljavinom, zahvatiti sjeverozapad, a tokom noći će se premještati ka istoku. Do narednog jutra padavine prestaju.

Na jugu i jugoistoku ostaje suvo i pretežno sunčano tokom cijelog dana.

Duvaće vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar će biti sjeveroistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 14 do 20, na jugu zemlje od 21 do 24, a najviša dnevna između 30 i 36, a na jugu zemlje do 38 stepeni.

Danas je bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperatura u 14.00: Bjelašnica 16, Mrakovica i Han Pijesak 24, Kneževo, Čemerno i Ivan sedlo 25, Sokolac 26, Kalinovik i Srebrenica 27, Mrkonjić Grad i Tuzla 28, Banjaluka, Bijeljina, Drinić, Novi Grad, Šipovo, Bihać, Bugojno i Gradačac 29, Doboj, Zvornik, Prijedor, Ribnik, Rudo, Srbac, Livno, Sanski Most i Sarajevo 30, Višegrad, Gacko, Foča i Zenica 31, Neum 33, Široki Brijeg 34, Bileća i Trebinje 35, Stolac 36, te Mostar 37 stepeni.

Temperatura mora u Neumu u 14.00 je iznosila 28 stepeni.

Autor: SRNA/Srpskainfo