epa10763838 Serbia's head coach Uros Stevanovic (R) gives instructions to his team at the Men's Water Polo Round of 16 match between Japan and Serbia during the World Aquatics Championships 2023 in Fukuoka, Japan, 23 July 2023. EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Vaterpolisti Srbije napravili su najveći uspjeh nakon silaska sa scene zlatne generacije koja je osvojila sve što se može i pokazali da je Srbija ipak zemlja vaterpola.

U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva su poslije velike borbe i peteraca na pleća bacili velikog favorita Italiju 14:12 (11:11).

Bio je to najbolji meč momaka Uroša Stevanovića u posljednjih nekoliko godina i vratili vjeru u sport koji nas je toliko pota obradovao minulih decenija. Junaci su svi, a najveći su ipak Strahinja Rašović i fantastični Branislav Mitrović. Veteran među stativama je odbranio peterac Luki Damonteu, a onda je Rašović pocijepao mrežu Italijana za veliko slavlje Delfina.

Vaterpolisti Srbije će u polufinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Grčke, a taj meč na programu je u četvrtak od 10 časova po našem vremenu.

Izvor: Srpskainfo