Postoje ljudi koji su otvoreni prema ljubavi i željno je iščekuju, a postoje i oni koji se osjećaju neugodno na samu pomisao o njoj.

Ljubav je snažan osjećaj, ali za neke, s njom dolazi i strah – strah od povrijeđenosti, strah od gubitka slobode ili strah od odbijanja.

Prema astrolozima, postoje četiri horoskopska znaka koja su sklona bježanju od ljubavi.

U nastavku donosimo koji su to znakovi.

Strijelac

Strijelčevi su po prirodi avanturisti koji vole slobodu. U ljubavi često bježe od ozbiljnih veza jer se boje da bi veza mogla ograničiti njihovu slobodu.

Uživaju u spontanosti i često mijenjaju smjer, što može biti teško za one koji traže stabilnost. Ali to ne znači da Strijelčevi ne mogu voljeti. Kada pronađu nekoga ko razumije njihovu potrebu za nezavisnošću i avanturom, mogu biti vrlo odani partneri.

Blizanci

Blizanci su znatiželjni i energični. Uživaju u komunikaciji i druženju s različitim ljudima, što ponekad može ostaviti utisak da bježe od dubljih, intimnijih veza.

Blizanci vole svoju slobodu i mogućnost da istražuju svijet oko sebe bez ograničenja. Zbog toga zaljubljivanje i vezivanje za jednu osobu može biti izazovno za njih.

Vodolija

Vodolije su poznate po tome što cijene svoju nezavisnost i originalnost. Često su fokusirani na svoje ideje i projekte, što može ostaviti malo mjesta za romantiku.

Vodolije mogu biti vrlo strastvene kad su zaljubljene, ali često se boje gubitka svoje autonomije i slobode. Zato se znaju držati po strani kad su u pitanju duboko emotivne veze.

Ovan

Ovnovi su prirodne vođe, puni energije i entuzijazma. Oni cijene svoju nezavisnost i mogućnost da slijede svoje strasti bez ikakvih ometanja.

Zaljubljivanje za njih može biti komplikovano jer se boje gubitka kontrole nad sopstvenim životom. Ali, kad pronađu partnera koji razumije njihovu potrebu za akcijom i avanturom, mogu biti izuzetno odani i strastveni.

Izvor: Agencije/ATV

Foto: Pixabay