Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Srpcu da su Srbi jedan narod s dvije strane rijeke Drine i da će Srbija pomagati svom narodu i dati još značajniju ekonomsku podršku Srpskoj u budućnosti.

Vučić je u obraćanju tokom posjete novoizgrađenom vrtiću “Srbija”, čime je zvanično započeo dvodnevnu posjetu Republici Srpskoj, da su se neki decenijama trudili da naprave dva naroda od jednog.

– Naše da je poštujemo integritet BiH, ali ne smijemo se odreći da pripadamo istom rodu, da imamo isti srpski jezik, vjeru, ćirilično pismo i da moramo biti jedni uz druge uvijek – rekao je Vučić.

On je poručio da je ponosan na ono što je uloženo u Srpcu.

– Imali smo danas iskrene i otvorene razgovore sa rukovodstvom Republike Srpske, nije jednostavno ni za koga zbog sve težih pritisaka i na Srbiju i na Srpsku zbog teške međunarodne situacije. Važno je da ljudi u Srpskoj znaju da će Srbija uvijek da poštuje međunarodno javno pravo, ali se nikada neće odreći svoga naroda – naglasio je Vučić.

Prema njegovim riječima, nikada više neće biti blokada na Drini niti sklanjanja glave u stranu kada se govori o polaožaju srpskog naroda, nego će se vlasti Srbije boriti da bude sačuvano srpsko ime i prezime, ne dirajući nikoga.

– Ni ekonomska situacija zbog sukoba u Ukrajini nije jednostavna, daćemo koliko god možemo još značajniju ekonomsku podršku Srpskoj, jer znamo da će biti glavni udari kako bi se pokazalo da Republika Srpske ne može da opstane – poručio je Vučić.

On je poručio da će Srboja uvijek pomagati svoj narod i Srpsku, a ako neki drugi hoće da pomažu u Srbiji Bošnjacima, nema ništa, naprotiv, dobro došli su.

– Niko ne može da nas spriječi da, poštujući BiH, volimo Republiku Srpsku – rekao je Vučić.

Predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović posjetili su danas u Srpcu novoizgrađeni vrtić “Srbija”, za čiju izgradnju su do sada vlade Srpske i Srbije uložile 2,1 milion KM.

Izvor: Srpskainfo