Rijetki su oni koji nisu čuli za veterinara Bojana Lukača iz Prijedora. Svoj posao radi na najbolјi način, a to dokazuje i brojnim hirurškim intervencijama.

Često i snima hirurše intervencije, koje ponekad izgledaju fascinatno, a potom video zapise, objavlјuje na društvenim mrežama.

Lukač ističe da poziv veterinara voli.  Fakultet veterine završio je u Beogradu, a usavršavao se u Banjaluci od  2010. godine.

”Veterina je jako lijep poziv. Internistički i hirurški posao je konstantan stres. Naravno da u poslu uvijek ima teških dana, ali kako kažu, najbolјi prelaze najteži put”, priča Lukač.

Dodaje da je veterinarska medicina zahtjevan i odgovoran , ali i posao pun lјubavi.

”Svakog čovjeka treba da ispunjava osjećaj kada nekome pomogne. Posao veterinara koji radim je plod mog školovanja, usavršavanja i konstantnog rada. Kad znate da je jedna životinja dobila adekvatnu dijagnozu i da joj poslije toga slijedi ozdravlјenje, pa to je nešto najlјepše što čovjek može da dobije za svoj rad”, priča Lukač.

Navodi da je sve više mladih koji su zainteresovani za ovaj poziv. Trudi se da im veterinu objasni  na najbolјi mogući način.

”Dolaze učenici koji su zainteresovani i koji imaju izraženu želјu prema veterinarskoj struci.  Često  dolaze u ambulantu da nam pomognu u određenim situacijama”, priča Lukač.

Zaklјučuje da svaki posao treba raditi s lјubavlјu, jer to je, kako ističe, jedini put do uspjeha.

Izvor: kozarski