Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik darovao je časni krst Njegovom preosveštenstvu episkopu budimskom Lukijanu povodom praznika Preobraženja i slave crkve u Sentandreji u Mađarskoj.

– Zahvalio sam vladici Lukijanu za poklone koje sam dobio – dvije slike našeg slikara Miloša Đurića iz Budimpešte – napisao je Dodik na društvenim mrežama.

Dodik je rekao da episkop Lukijan zaslužuje svaku vrstu pažnje i kao vladika i kao čovjek.

– Odlučio sam da Vam uručim ovaj skromni dar, da Vam služi, da Vas sjeća i podsjeća na današnji dan i današnju slavu – istakao je Dodik.

Vladika Lukijan je zahvalio predsjedniku Republike Srpske, rekao da je velika čast što je Dodik danas bio kum krsne slave Preobraženjske crkve u Sentandreji i što je došao zajedno sa svojom visokom pratnjom i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i diplomatskim korom, sa svima koji su uveličali ovaj dan.

– Republika Srpska, to je jedno krilo naše, drugo krilo nam je Srbija. Bez jednog krila ptica poletjeti neće. Prema tome, jako su nam bitna oba krila, da su zdrava i jaka, da se mi uvijek vinemo iznad svih tih koji na nas reže, da ne kažem i laju – naglasio je vladika Lukijan.

Dodik je danas u Sentandreji episkopu Lukijanu uručio i Orden Republike Srpske na lenti za pružanje nesebične podrške srpskom narodu gdje god se nalazio.

Autor: RTRS