Tačno 31. avgusta u 03.35 ujutro, odnosno u noći između srijede i četvrtka, na nebu će se pojaviti plavi Supermjesec.

Supermjesec se događa kada je Mjesec u tački najbliži Zemlji, što čini da izgleda veće i sjajnije nego obično. Supermjesec se dešava tri do četiri puta godišnje, dok se plavi Mjesec odigrava još rjeđe, a označava pojavu kada se u jednom kalendarskim mjesecu pojave dva puna Mjeseca. Posljednji plavi Supermjesec dogodio se 2009, a neće se ponoviti sve do avgusta 2032. godine.

Očekivano, ova astrološka pojava uticaće na sve znakove Zodijaka, posebno jer dolazi u periodu kada se šest planeta kreće retrogradno, ali će se najviše odraziti na živote ova četiri znaka.

Blizanci

Vaša karijera će biti u fokusu tokom ovog punog Mjeseca, zadaćete sebi veće ciljeve i ideale, a vaša kreativnost i dobre ideje će i te kako biti izražene. Pošto je vaš vladar Merkur, još uvijek retrogrdana, moguće je da ćete se osjećati nesigurno u vezi sa svojim idejama i zamislima, ali dolaze dani u kojima ćete razviti novu perspektivu i dobiti neophodno samopouzdanje za ostavrenje svojih ambicija i nada.

Djevica

Pun Mjesec u Ribama osvjetliće vašu sedmu kuću romantičnih veza i partnerstva, a to znači da ćete se pozabaviti očekivanjima, nadama i snovima u vezi svojih odnosa! Iako ste uglavnom koncizni i dobro znate da odredite šta su vam prioriteti, u skladu sa retrogradnim Merkurom ovo će biti veoma teško u narednim danima. Vreme je da se oslobodite očekivanja savršenstva, ispoljite svoju veru u imate povjerenje u dinamiku koju ste stvorili sa drugim ljudima.

Strijelac

Tokom ovog punog Mjeseca fokus će biti na vašem domu i porodičnom životu! Na pamet će vam paste nove mogućnosti koje do sada niste razmatrali; možda ćete početi da radite na promijeni mjesta stanovanja ili će se nešto u vašoj porodici promijeniti – možda će se neki odnosi završiti ili obnoviti, promijeniti formu… Vama je lako da vidite širu sliku, a slijede dani kada ćete zaista moći da oslonite na svoje optimistične projekcije u svom privatnom životu.

Ribe

Vi ste glavni lik tokom ove mene, jer Mjesec i jeste u vašem znaku! Ova mena će osvetliti vaše unutrašnje dijelove sa kojima se najviše identifikujete, pozivajući vas da date prioritet viziji koju imate za svoj život. Iako retrogradni Merkur utiče na to da misli budu konfuzne i zbrkane, vi nikada niste imali problema da razmišljate na duge staze.

Ovo je trenutak kada morate da prigrlite sopstvene snove i zaboravite na mišljenje drugih o njima. Ovo je, ipak, vaš život!

(novosti.rs)