Predsjednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić podnio je ostavku na tu funkciju.

Ovu informaciju prenijele su „Novosti“ inače kompanija čiji je direktor, pa iako nije još potvrdio klub iz Humske, čini se da je tačna i vjerodostojna.

Ovaj list navodi da je Vučelić svoju odluku obrazložio najbližim saradnicima u taboru crno-bijelih.

– Vršio sam je dugo godina radeći u okviru statutarnih ovlašćenja, a po najvećoj i najboljoj mjeri svojih mogućnosti. Teška srca i mirne savjesti – više ne mogu. I zato podnosim ostavku na položaj predsjednika i izražavam veliku zahvalnost svojim saradnicima i svima onima koji su mi, u ovim za Partizan složenim vremenima, pomagali – naveo je Vučelić.

Podsjetimo, on je na čelo velikana iz Humske došao 2016. godine, a prethodno je od 2014. obavljao funkciju potpredsjednika. Pod njegovim kormilom osvojena je dupla kruna u sezoni 2016/2017.

Takođe, tri puta su crno-bijeli podizali i trofej Kupa Srbije – 2017, 2018 i 2019. Za to vrijeme Partizan je dva navrata igrao u grupnoj fazi Lige Evrope i isto toliko puta u Ligi konferencije. Tokom nastupa u najmlađem evropskom takmičenju izborena su dva učešća u eliminacionoj fazi.

Ipak, navijači su već dugo tražili njegov odlazak, kao i odlazak direktora Miloša Vazure. Jedan je odstupio, a ostaje da se vidi šta šta će ovakav korak donijeti crno-bijelima koji već godinama gledaju u leđa najvećem rivalu Crvenoj zvezdi.

Izvor: Srpskainfo