epa10805736 Serbian team celebrates winning the CEV EuroVolley 2023 pool A volleyball match between Serbia and Ukraine, in Ghent, Belgium, 18 August 2023. EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Odbojkašice Srbije plasirale su se u finale Evropskog prvenstva, nakon što su u polufinalnom meču savladale selekciju Holandije 3:1.

Po setovima je bilo 25:21, 15:25, 25:22, 25:21

Silovito je krenula četa Đovanija Gvidetija u prvom setu. Držale su odbojkašice Srbije prednost od starta i na kraju lako osvojile prvi set.

Totalno druga priča u drugom setu. Kao da nisu iste igračice izašle na teren. Prijem je bio konstantno problematičan, a ni servis nije funkcionisao kako treba. Napravila je Holandija veliku razliku i osvojila set.

FOTO: CEV

Kako su “lale” završile drugi set krenule su u treći. Konstantno su držale prednost, ali onda je Tijana Bošković uzela stvari u svoje ruke. Pred sam kraj trećeg seta Srbija pravi razliku, dolazi do preokreta i osvaja treći set sa 25:22.

I ponovo spor početak Srbije u četvrtom setu. Povele su Holenđanke, držale prednost, ali opet nisu imale snage da ga privedu kraju. Uvele su se u niz grešaka, Bjanka Buša je proigrala i Srbija dolazi do izjednačenja 16:16. I ponovo je djevojka odluke bila Tijana Bošković. Lider tima bila je najbolja kada je bilo najpotrebnije. Srbija osvaja set sa 25:21 i odlazi u finale.

Blistala je Tijana Bošković koja je imala 30 poena, a 11 je dodala Bjanka Buša.

Srbija će u finalu igrati protiv reprezentacije Turske, koja je bila bolja od Italije.

Finale se igra u nedjelju od 20 časova.

Izvor: Srpskaifo