Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće finale mastersa u Parizu protiv Bugarina Grigora Dimitrova. Srpski teniser će se boriti za 40. trofej na masters turnirima u karijeri.

Finalni duel počinje u 15.00 časova.

Đoković je nakon preokreta u polufinalu protiv Andreja Rubljova stigao do devetog finala na mastersu u Parizu i imaće priliku da osvoji sedmu titulu u karijeri na ovom turniru.

Dimitrov je bio bolji od Stefanosa Cicipasa i igraće prvo finale poslije 2018. godine, a ujedno boriće se za prvi trofej na ATP turu još od 2017. godine kada je osvojio završni masters u Londonu i ukupnu devetu titulu u karijeri.

Đoković i Dimitrov su do sada odigrali 12 međusobnih duela, srpski teniser je bio bolji na 11 mečeva, posljednji susret imali su u Rimu ove godine, a Novak je bio bolji od bugarskog igrača.

Dimitrov je posljednji put savladao Đokovića prije 10 godina na turniru u Madridu.

Najbolji teniser je u prvom kolu Pariza bio slobodan, a u drugom je savladao Tomasa Martina Ečeverija 2:0, bio je bolji i od Talona Grikspora, 2:1, a u četvrtfinalu je pobijedio prošlogodišnjeg šampiona Holgera Runea 2:1, potom je uspješno na kraj izašao i sa pomenutim Rubljovom.

Bugarski igrač je turnir započeo pobjedom nad Lorencom Musetijem, nastavio u istom ritmu i eliminisao Danila Medvedeva, a zatim je bio bolji od Aleksandera Bublika i Stefanosa Cicipasa.

Đoković ni na jednom mastersu nema sedam titula, u Parizu ima priliku da postavi novi lični rekord i da pritom dođe do 40. trofeja u ovoj kategoriji.

Izvor: RTS