Odbojkašice Srbije savladale su Poljsku sa 3:1, po setovima, 18:25, 25:13, 25:23, 25:18 i upisale treći trijumf u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

Odbojkašice Srbije bile su bolje od Poljske u trećem meču Grupe A Evropskog prvenstva. Srbija trenutno zauzima prvo mjesto sa maksimalnih devet bodova.

Izabranice selektora Gvidetija su pobjedom izbacile Poljsku iz dalje borbe za prvo mjesto u grupi i do kraja prve faze takmičenja za tu poziciju će se boriti sa Belgijom.

Poljakinje su izuzetnom igrom u prvom setu uz samo tri napravljene greške i odličnim servisima uspjele da naprave prednost i stvore psihološku prednost u nastavku utakmice.

Prvi set je obilježila dominacija Poljske i greške reprezentativki Srbije.

Drugi set pripao je Srbiji, a igru su predvodile Maja Ognjenović i Tijana Bošković.

U drugom setu, prijem je bio konsolidovan, napad je poboljšan, ali je blok još uvijek bio problematičan, budući da su Poljakinje olako dolazile do poena.

Kako je meč odmicao Srbija je pojačavala ritam na utakmici. Blok je proradio nakon promjene Mina Popović – Maja Aleksić.

Treći set donio je i najveću neizvjesnost u završnici. Tokom većeg dijela meča igralo se po principu poen za poen, a onda je Srbija pri rezultatu 23:23 došla do prednosti od 2:1 u setovima zahvaljujući posljednjem poenu Maje Aleksić nakon odličnog bloka.

Srbija je u četvrtom setu nastavila sa odličnom igrom, a Tijana Bošković bila je neuhvatljiva za Poljakinje.

Srbija je nakon četiri seta upisala nova tri boda. Odbojkašice predvođene sjajnom Tijanom Bošković, jednostavno nisu dozvolile Poljakinjama da stvore rezultatski egal i eventualno pomisle da mogu da stignu do petog seta.

Tijana Bošković bila je najefikasnija odbojkašica, osvojila je 31 poen, Јovana Stevanović i Maja Aleksić ubilježile su po osam poena.

Sledi dan pauze, a naredni protivnik Srbije biće reprezentacija Mađarske, u srijedu 23. avgusta.

Autor: RTS