Fudbaleri mrkonjićke Sloboda Nova banka u 4.kolu  Prve lige Republike Srpske, na “Lukama” poraženi su 5:0 od Rudara iz Prijedora.

Pobjeda gostiju je zaslužena. Utisak je  da su do pobjede stigli, zahvaljujući “promaji” u domaćoj odbrani.

Jednostavno domaći fudbaleri prva dva gola poklonili su gostima. A i kod trećeg i četvrtog  nije bio prave reakcije zadnje Slobodine linije!

Stekao se utisak, da su se domaći fudbaleri pogubili poslije prvog primljenog gola.

Gosti su poveli već u prvom minutu, tačnije u 43. sekundi. Strijelac je bio Njamculović, nako greške odbrambenih fudbalera Slobode.

Gosti stižu do drugog gola u 18. minutu.  Loptu ubačenu sa desne strane u peterac domaćeg tima nespretno je zahvatio Danilović, a u mrežu smjestio Demonjić.

Na 3:0 povisio je Da Silva, koji je glavom loptu ubacio u mrežu Vukovića, pored statičnih domaćih fudbalera.

Treba reci da su i domaći fudbaleri imali tri stopostotne prilike za pogodak, ali je gol Rudara spasio mladi golman Aleksa Trninić, čudesnim odbranama.

U drugom poluvremenu domaćin  baca sve karte u napad. Međutim, to nije bio dovoljno za bilo kakavu promijenu..

Gosti iz Prijedora brzim kontranapadima, nakon greške domaćih igrača u predaji lopte ugrožavaju gol Dušana Travara, koji je branio u drugom poluvremenu umjesto Vukovića, a koji je povrijedio leđa. Nadareni mladi golman, imao je nekoliko sjajnih intervencija.

Ipak, savladan je u 70. minutu, a strijelac je bio Aleksandar Demonjić.Na pobjedu gostiju, pečat je u 80. minutu sjajnim golom stavio Aleksandar Petrović. On je u sprintu pobjegao dvojici domaćih fudbalera i sjajnim udarcem sa desetak metara matirao Travara.

Sta reci o utakmici? Nije to bio neki kvalitetan mec! Nesporno je da je Rudar mnogo kvalitetnija ekipa od Slobode. I vjerovatno najkvalitenija u ligi, ali gledaoci se nisu mogli oteti utisku da su do pobjede stigli lako! Jednostavno su kaznili svaku grešku domaćeg sastava.

Izvor: SportDC