U fudbalskom šampionatu Republike Srpske odigrani su svi mečevi šestog kola, nakon kojeg prvo mjesto na tabeli zauzima Rudar Prijedor.

Fudbaleri banjalučkog Borca u šestom kolu šampionata Republike Srpske slavili su u derbiju odigranom na Gradskom stadionu u Banjaluci protiv ekipe Tekstilca iz Dervente sa 2:0.

Oba gola za banjalučane postigao je Delić i oba iz slobodnog udarca. Prvi put mrežu gostiju zatresao je u 8. minutu sureta.

A drugi gol postigao je u 62. minutu. Borac je ovim trijumfom zauzeo drugo mjesto na tabeli sa 11 bodova koliko ima i Drina koja je sa 1:0 pobijedila Borac iz Šamca.

Na prvom mjestu je Rudar Prijedor koji je u šestom kolu jedini upisao gostujuću pobjedu. Prijedorčani su savladali Zvijezdu 09 minimalnim rezultatom.

Tri boda su upisali i fudbaleri Slobode u Mrkonjić Gradu, pošto su slavili protiv dobojske Sloge 1:0. Gol odluke postigao je Mirković u 75 minutu.

Sloboda je nakon šest kola šesta u Prvoj ligi Srpske sa 10 bodova koliko imaju i četvrtoplasirani Tekstilac i petoplasirana Kozara koja je sa 2:1 slavila protiv Podrinja.

Najubjedljiviji trijumf ostvarili su fudbaleri Slavije koji su na svom terenu savladali Sutjesku sa 3:0.