БИХАЋ, 2. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona provjeriće tekstualne objave osoba koje su upućivale prijetnje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku tokom nedavnog obilježavanja 82 godine od ustaškog zločina nad 12.000 Srba u Garavicama kod Bihaća, rečeno je Srni u MUP.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona su naveli da su u međuvremenu izvršili provjere u evidencijama organizacionih jedinica Uprave policije, te utvrdili da nije zabilježena nijedna prijava u vezi sa prijetnjama Dodiku.

Pomen u Garavicama u subotu, 2. septembra, snimao je i uživo prenosio na društvenim prežama Fikret Bosnić, a u komentarima je više osoba predsjedniku Srpske uputilo otvorene prijetnje ubistvom.

Početkom Drugog svjetskog rata 1941. godine ustaše su u mjestu Garavice, jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, pobile 12.000 srpskih civila. Među žrtvama je bio i veliki broj djece.

Prema engleskim obavještajnim podacima, na širem području Bihaća ubijeno je između 14.000 i 14.500 ljudi, a vlasti bivše Jugoslavije su prikrivale masovne pokolje i ubistva Srba zbog proklamovanja ideje bratstva i jedinstva kojom su potpuno izjednačile krvnika i žrtvu.

Autor: SRNA/Srpskainfo