Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je Srni da je posljednja izjava Kristijana Šmita o navodnim barikadama u Srpskoj koje su trebale spriječiti njegov dolazak u isto vrijeme smiješna i tragična, jer još jednom govori o njegovom integritetu, odnosno volji da na lažima i manipulacijama kreira svoje djelovanje u ovoj zemlji.

“Prostom oku svakog građanina i posjetioca koji ovih dana boravi na području Srpske jasno je da nema nikakvih barikada, a to Šmitu može i da potvrdi Johan Satler, ambasador EU koji je upravo juče boravio na području Teslića i Prnjavora”, rekao je Karan.

Prema njegovom riječima, obustava saobraćaja na području Banjaluke zbog koncerta koji se organizuje danas u Banjaluci povodom Dana srpskog jedinstva i zastave je odobrena od Administrativne službe grada još 8. septembra, tako da su stvarno besmislena i potpuno skaradna njegova objašnjenja i poređenja.

“Šmitu je jasno da MUP Srpske, kao i druge policijske agencije u zemlji, još od prošle sedmice raspolažu operativnim saznanjima da bi u slučaju njegovog dolaska na područje Srpske moglo doći do okupljanja većeg broja građana, te je u strahu od suočavanja sa licem naroda koji ne prašta, ipak odlučio da ne dođe”, istakao je Karan.

Izvor: SRNA/ATV