Bivša francuska teniserka Anđelik Koši (36) iznijela je zapanjujuće tvrdnje o njenom treneru iz detinjstva Endrjuu Gedesu (55).

Otkrila je da ju je silovao tri puta dnevno kada je postao trener u reprezentaciji Francuske.

Koši je svjedočila pred istražnom komisijom koja je pokrenuta u julu da bi identifikovala ‘nedostatke unutar sportskih saveza, sportskog pokreta i sportskih organa upravljanja’.

Bivša igračica je otkrila da ju je Gedes silovao ukupno 400 puta u dvije godine. Naime, Gedes je osuđeni silovatelj djece koji je 2021. godine osuđen na 14 godina zatvora zbog silovanja i seksualnog napada četiri mlade žene starosti između 12 i 17 godina.

Iako imena žrtava tada nisu bila otkrivena, Koši je sada svjedočila do u detalja o tome kako ju je Gedes iskoristio.

Rekla je da je Gedes prisilio tada 12-godišnjakinju na seksualni odnos s njim. Bivša igračica je otkrila da ju je 55-godišnjak natjerao da povjeruje da je to normalna praksa između igračice i trenera jer “provode dosta vremena zajedno”.

Koši je otkrila da se incident dogodio kada je otputovala u 15-dnevni trening kamp u La Bole.

Rekla je da je Gedes prisilio tada 12-godišnjakinju na seksualni odnos s njim. Bivša igračica je otkrila da ju je 55-godišnjak natjerao da povjeruje da je to normalna praksa između igračice i trenera jer “provode dosta vremena zajedno”.

– Proživjela sam najgore dvije nedjelje u svom životu. Mnogo puta sam razmišljala o samoubistvu. Silovao me je tri puta dnevno. Prvu noć me je zamolio da odem u njegovu sobu, a ja to nisam uradila, a onda je ušao u moju. Bilo je gore. Bila sam u zatvoru, nisam mogla da izađem kada sam htjela, a posle sam morala da ostanem na mjestu gdje se to dogodilo – rekla je nekadašnja teniserka.

Francuskinja tvrdi da je Gedes imao podršku predsjednika teniskog saveza.

– U svijetu tenisa se znalo da njegovo ponašanje prema mladim djevojkama nije korektno. Kada se jedna devojka požalila predsjedniku da se neprimjereno ponašao prema mladima verbalnim i fizičkim nasiljem, odgovor je bio ‘Da, ali on nam donosi titule’ – tvrdi Koši.

I tri druge djevojke, starosti između 15 i 17 godina, postale su Gedesove žrtve. Svjedočile su da ih je Gedes prisiljavao da prekinu veze sa porodicama i prijateljima i podvrgavao ih seriji nasilnih seksualnih napada u njegovom automobilu, u svlačionicama ili tokom kurseva obuke.

Treba napomenuti da je Gedes već 2021. godine osuđen na 18 godina zatvora zbog seksualnog uznemiravanja četiri djevojčice između 12 i 17 godina, prenosi Informer.

Izvor: Srpskainfo