Da sport vrlo često nije igra pokazuje i haos koji se desilo na utakmici FK Zadrugar iz Donjeg Crnjelova i Glasinac Sokolac. Igraču Zadrugara polomljena je noga, a sudijska reakcija potpuno je izostala, tvrde iz ovog kluba. Na sve to, kada su mu saigrači pritrčali da pomogu dobili su žute kartone. U fudbalskom kluba Zadrugar šokirani su svime što se desilo.

“Na snimku se vidi kakav je strašan udarac, mi nećemo reći namjeran ili nenamjeran, mi nismo tu da sudimo, ali da se utakmica nastavlja dalje i da na prigovor naših igrača i trenera koji je ušao kao roditelj da pomogne dječaku, su dodijeljena 3 žuta kartona. Za ovakav prelom, mora biti oštra reakcija. Iz tog razloga mi tražimo oštre reakcije za sudije”, kaže Mićo Živić, predsjednik FK Zadrugar iz Donjeg Crnjelova.

“Svaka utakmica, svaki igrač može da bude onoliko grub koliko mu sudija dozvoli. Iz tog razloga, taj igrač, koliko god da je on kriv, 10 puta je krivlji taj čovjek koji dijeli pravdu. Mi smo u petom minutu utakmice znali gdje smo došli”, kaže Zoran Simić, sportski direktor FK Zadrugar.

Radi se o mladom momku, primjernom i kvalitetnom igraču fudbalskog kluba Zadrugar. Nakon preloma noge uslijedio je i niz drugih komplikacija. Zbog jakog unutrašnjeg krvarenja, neophodnu operaciju trenutno je nemoguće obaviti. On se nalazi na bolničkom liječenju u bolnici Koševo, a prognoze ortopeda su da će tek za dvije godine biti potpuno oporavljen, kada će i moći da se vrati na teren.

“Svi koji se bave sportom, i mi i svi ostali koji imaju djecu, samo neka se stave u položaj tih roditelja, kako izgleda ovakav jedan slučaj. Mislim da sportisti pravi treba da skine kapu i ako je bolji od njega, prošao je, obišao, da ga pusti i da mu čestita”, kaže Svetozar Ljubojević, potpredsjednik FK Zadrugar.

Fudbalski klub Zadrugar iz Donjeg Crnjelova podnio je prijavu Fudbalskom savezu Republike Srpske protiv službenih lica koja su bila prisutna na spornoj utakmici. Poručuju da, ukoliko se fudbal nastavi igrati na način poput ovog, spremni su da istupe iz lige i prekinu sezonu.

Autor: ATV