Fudbaleri Rudar Prijedora poraženi su (1:2) u poslednjem jesenjem kolu Prve lige Republike Srpske u Zvorniku od Drine, ali „rudare“ je više zabrinuo od negatovnog rezultata odnos domaćina prema njihovim igračima, kako na terenu tako i oko njega, a pogotovo gruba igra Zvorničana koji su, po rečima članova stručnog štaba, bukvalno tukli mlade igrače iz Prijedora.

Šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac iznenađen je nekorektnim ponašanjem igrača Drine koji su u samom finišu meča teško povredili Draška Lolića, kojem su polomljeni prsti na desnoj nozi.

-Jako smo iznenađeni kako smo dočekani u Zvorniku pre svega što smo u poslednjih godinu dana dva puta igrali protiv Drine u Prijedoru, i dočekali smo i ispratili goste kao istinske sportske prijatelje. Bili smo gostoprimljivi i nastrojeni fer i sportski, korektno iako smo u Premijer ligi BiH poraženi i taj poraz nas je koštao i ispadanja iz elite, a u Prvoj ligi Republike Srpske smo igrali nerešeno. Bili smo, u obje te utakmice, pravi domaćini, dočekali rivala u pravoj sportskoj atmosferi, bez ružnog pogleda, a kamoli pogibeljnog starta – istakao je razočarani Zlatko Jelisavac nakon gostovanja u Zvorniku.

Strateg prijedorskog prvoligaša ne osvrće se na činjenicu da je porazom u Zvorniku Rudar Prijedor na zimsku pauzu otišao sa šest koraka zaostatka u odnosu na prvaka banjalučki Borac jer ga je, zaista, kako zaže, „zaboleo odnos Zvorničana za koji nisu imali apsolutno nikakav razlog“.

-Doživeli smo prave neugodnosti u Zvorniku začinjene grubom igrom kapitena Kikića, te Mazića i još nekoliko starijih igrača koji su bukvalno na terenu tukli naše igrače. Tako je Draško Lolić u 93. minutu bukvalno iznesen sa terena sa polomljenom nogom. Ne znamo zbog čega je bio ovakav negativan odnos Zvorničana prema nama jer za to nije bilo nikakvog razloga, a oni su tako nastupili prema nama da je prava sreća da još neko nije teže povređen od naših fudbalera – dodao je Jelisavac.

Na kraju je šef struke prijedorskog prvoligaša zaključio sledeće:

-Moguće je da su u taboru domaćina analizirali našu igru i zaključili da samo na takav način mogu protiv nas da ostvare pozitivan rezultat, da nas tuku, udaraju i prete na terenu. Mi u svaki meč ulazimo sa sportskim motivima, fer i korektno želimo da se nadigravamo, ali očigledno su na našu mladost i kvalitet Zvorničani želeli da upotrebe neke nefudbalske stvari. Neka im je na čast na tome kako su nas ugostili, a rivalstvo dva kluba nije od juče. Ovo što se dešavalo u Zvorniku je zaista žalosno za fudbal Republike Srpske.

Nije mogao ulitelj prijedorskih fudbalera ni da prećuti još jednu činjenicu.

-Osvrnuo bih se i na ponašanje kolege na klupi Drine Mile Lazarevića koji je tokom cele utakmice dovikivao: „skidaj, cepaj, prekidaj…“ Mislim da to nisu reči dostojne trenera koji uskoro treba da polaže za UEFA profi licencu i nadam se da ovakvih scena ubuduće neće biti u Prvoj ligi Republike Srpske – rekao je na kraju trener Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac.

Lolić: Pogibeljna igra

„Najdeblji kraj“ na susretu u Zvorniku izvukao je Draško Lolić kojem je polomljena desna noga.

-U poslednjoj sekundi utakmice uklizao mi je grubo protivniki igrač i to je namerno uradio. Igrači Drine su na našu normalnu, sportsku igru igrali sve jače i grublje, u pojedinim momentima i pogibeljno što nije bilo korektno ni sportski sa njihove strane. Kakvo je stanje bilo najbolje govori moja polomljena kost – rekao je tužno Draško Lolić.

prijedor24h