Osnovni sud u Prijedoru osudio je muškarca čiji su inicijali S.B. iz Prijedora na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca za tri teške krađe i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, objavio je ovaj sud.

Okrivljen je što je 24. januara 2018. godine u zoru iz prostorija Socijalističke partije ukrao flašu “štoka”, dva pakovanja kafe i desetak maraka u kovanicama, čime je ostvario oko 40 KM protivpravne imovinske koristi.

U istoj zgradi je sutradan oko dva časa iza ponoći iz prostorija Sindikata radnika građevinarstva i stambeno-komunalnih djelatnosti Republike Srpske ukrao oko pet maraka u kovanicama.

U noći između 7. i 8. novembra 2018. godine iz ugostiteljskog objekata “Amsterdam” u Prijedoru ukrao je plazma televizor vrijedan oko 500 KM.

On je 3. decembra 2018. godine nasilno ušao u parkirani “golfa dva” u Ulici Akademika Jovana Raškovića u Prijedoru u čijem pretincu je našao ključ vozila i odvezao se u pravcu Gradske tržnice, a potom sletio sa kolovoza u Rudničkoj ulici, pričinišvi oko 800 KM štete na vozilu vlasnika M.V.

Sud je prihvatio izjavu optuženog o priznanju krivice.

Protiv S.B. se vode i drugi krivični postupci, a pred Osnovnim sudom u Prijedoru od 2006. do 2017. godine deset puta je osuđivan za imovinske delikte i kažnjavan i novčano i uslovno, kao i kaznama zatvora.

Autor: SRNA/Srpskainfo