U Republici Srpskoj narednih dana biće promjenjivo vrijeme, a kiša i lokalni pljuskovi očekuju se u nedjelju, 1. oktobra na sjeveroistoku i istoku, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutro će sutra biti hladno uz pojavu magle ponegdje oko rijeka i po kotlinama koja će se ponegdje duže zadržati, ali će tokom dana biti pretežno sunčano i prijatno toplo vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Uveče i tokom noći nailazi oblačnost sa sjeverozapada koja će zahvatiti sjeveroistočne i istočne predjele donoseći kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha biće od devet do 17, u višim predjelima od pet, a maksimalna od 23 do 30, u višim predjelima i mjestima gdje se magla bude duže zadržavala 20 stepeni.

U nedjelju, 1. oktobra, doći će do prestanaka padavina i postepenog razvedravanja tokom dana, pa će u ponedjeljak, 2. oktobra, biti pretežno sunčano i toplije vrijeme uz malu oblačnost.

U ponedjeljak, 2. oktobra jutro će biti hladno uz čestu pojavu magle oko rijeka i po kotlinama, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i toplije vrijeme uz malu oblačnost.

Minimalna temperatura vazduha biće od devet do 16 na jugu, u višim predjelima od pet, a maksimalna temperatura od 22 do 29, u višim predjelima i mjestima gdje se magla bude duže zadržavala 19 stepeni.

Izvor: SRNA/Srpskainfo