Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac rekao je danas u Doboju da Republika Srpska sa sadašnjim rukovodstvom neće biti u nevolji već da će se kratati ka samostalnosti i samostalno odlučivati o svojoj sudbini u okviru Dejtonskog sporazuma.

On je naglasio da je ubijeđen da će Milorad Dodik kao predsjednik Republike Srpske i predsjednik najače političke partije SNSD-a, uspjeti da vodi politiku usmjerenu ka jedinstvu srpskog naroda i očuvanju Republike Srpske.

– Na tom putu imaćete velikog prijatelja, lično u meni i u NPS jer ćemo stajati zajedno na putu mnogih izazova koje nas čekaju ka jedinstvu našeg naroda i očuvanju Republike Srpske, zajedno rame uz rame, jer se prijatelji poznaju u nevolji i tada treba da budemo zajedno – naglasio je Banjac.

Banjac je naveo da Republika Srpska sa sadašnjim rukovodstvom neće biti u nevolji, već da će se kretati ka putu što veće samostalnosti i samostalno odlučivati o svojoj sudbini u okviru Dejtonskog sporazuma.

– Ako to ne bude moglo, ima i drugih načina – dodao je Banjac koji je danas u obraćanju na Sedmom saboru SNSD-a u Doboju predsjedniku Miloradu Dodiku unaprijed čestitao na izboru za predsjednika stranke.

– Na političkom nebu Republike Srpske sarađujemo relativno kratko, dvije i po godine, jer je NPS tada formirana, ali zahvaljujući našoj saradnji uspjeli smo za godinu i po dana da postanemo parlamentarna stranka u Narodnoj skupštini Republike Srpske – rekao je Banjac.

Naglasio je da sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom sarađuje mnogo duže.

– Bili smo kolege, a sada smo postali i prijatelji i nadam se da ćemo to u narednom periodu ostati, te da ćemo Republiku Srpsku provesti kroz sve izazove koji je čekaj – zaključio je Banjac.

Izvor: banjaluka.net