Kuglaši prijedorskog Rudara vezali su i treću pobjedu u kuglaškoj Premijer ligi BiH. Ovaj put savladana je ekipa Zrinjskog iz Mostara koja je Rudar ugostila u Međugorju.

Siguran prvi par Rudara Paštar 575 i Knežević 553 oborena čunja donose vodstvo gostima 2:0 i 69 čunjeva prednosti.

U drugom bloku za Rudar Miljatović 588 i Miodrag Trklja 549 povećavaju prednost gostiju na 3:1 i 84 čunja više, stim što Miljatović uzima meč poen svom protivniku.

Treći blok donio je odličnu igru Marka Trklje 604, te Mladena Džajića 614 oborenih čunjeva, najboljeg u Rudaru i ujedno najboljeg igrača ove utakmice.

Najbolja partija Rudara u uvodna 3 kola. Pobjeda 7:1 i oborenih 181 čunj više.

U narednom 4. kolu Rudar Prijedor gostuje tuzlanskoj Slobodi koja uz Posušje i Rudar čini vodeći trojac koji drži vrh tabele sa maksimalnih 6 bodova.

Prije utakmice sa Slobodom Rudar će na put za Slavonski Brod gdje od 02. do 05. oktobra nastupa na NBC kupu, jednim od tri evropska kuglaška kup takmičenja.

U utakmici 2. kola kuglaške lige RS, Rudar 2 je ugostio ekipu Lijevča iz Nove Topole i izgubio rezultatom 2:6

U ekipi Rudar 2 bolji od ostalih bili su Darko Bolta i kombinacija Tadić/Rodić koji su osvojili meč poene za svoju ekipu, što nažalost nije pošlo za rukom, najboljem kod domaćih, Martiću 553 protiv najboljeg pojedinca meča i gostujuće ekipe Kecmana 581 oboreni čunj.

Izvor: kozarski