Svake godine Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor organizuje veliku jesenju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Danas se odazvalo 50 davalaca. Među njima bio je i 21-godišnji Mladen Stoisavljević, koji je po prvi put dao dragocjenu tečnost.

“Kao dugogodišnji član Crvenog krsta, oduvijek mi je bila želja da dam krv i eto danas mi se to ostvarilo. To je neprocjenjiva stvar koju bi svi mladi i svi koji su u mogućnosti, trebalo da urade, evo ja ih pozivam da se priključe najhumanijoj porodici”, rekao je Stoisavljević.

U Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Prijedor ne kriju zadovoljstvo odzivom i kažu da su ponosni što je jesenja akcija dobrovoljnog darivanja krvi uspješno realizovana.

“Svjedoci smo da su se mnogi aktivi odazvali sa svojim dobrovoljnim davaocima i lijepo je bilo vidjeti šarolikost u smislu da su tu bili i predstavnici kasarne, vatrogasaca, policije, sudske policije, Arcelor Mitala i drugi”, rekao je Zoran Veselinović, sekretar Crvenog krsta Prijedor.

Mogućnosti transfuziologije dozvoljavale su da dragocjenu tečnost daruje 50 davalaca krvi, nakon čega je Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor za njih organizovala ručak i druženje.

Izvor: kozarski