Monografija ” Tihomir Tiho Ilijašević” biće promovisana u utorak 24. oktobra u Pres centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić izjavio je na današnjoj pres konferenciji za se promocija organizuje u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, a povodom 66. Međunarodnog sajma knjige u Beogradu.

” Grad Prijedor je jedna od rijetkih lokanih zajednica koja izdvaja značajna sredstva za izdavačku djelatnost i ova monografija je 14.po redu knjiga iz Biblioteke Književnih susreta na Kozari, a koja pripada ediciji `Svjedočenja` ” istakao je Milješić.
On je podsjetio da je Gradska uprava Prijedor je 2018.godine pokrenula izdavačku djelatnost Književnih susreta na Kozari u tri edicije “Ovjenčani”, “Tragovi” i “Svjedočenja” u okviru kojih su do sada svjetlo dana ugledala izabrana djela mnogobrojnih dobitnika Nagrade “Skender Kulenović – Književni vijenac Kozare” počev od prvog dobitnika Branka Ćopića 1978.godine.
Monografija o prijedorskom slikaru Tihomiru Tihi Ilijaševiću, njegovom bogatom i zanimljivom stvaralačkom opusu promovisana je ove godine u okviru 51.Književnih susreta na Kozari koji su održani od 11-16.septembra.
Na promociji u Beogradu, kako je najavljeno govoriće, pored Milješića, profesor Filološkog fakulteta u Banjoj Luci i urednik Biblioteke u okviru edicije ” Svjedočenja” Mladenko Sadžak, slikar i direktor prijedorske Galerije ” Sreten Stojanović ” Boris Eremić, profesor Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu Desimir Denić i jedan od priređivača monografije Slavica Milović, inače Ilijaševićeva supruga. Početak promocije u Beogradu 24.oktobra zakazan je za 12 časova.

Izvor: prijedorgrad.org