Svečanom dodjelom nagrada večeras se u Prijedoru završava 16. Međunarodni festival pozorišta “Zlatna vila”.
Prijedorska publika sinoć je mogla da vidi predstavu “Gospođica” rađenu prema tekstu Ive Andrića, u režiji Đurđe Tešić i u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Osim toga, u godini kada Pozorište Prijedor obilježava sedam decenija rada, predstavljena je i dopuna Monografije Pozorišta Prijedor 50-70 sezone, koja na 270 strana, sa 360 fotografija, predstavlja posljednjih 20 godina tokom kojih je urađeno više od 70 predstava i osvojeno više od 60 nagrada.

Na završnoj festivalskoj večeri koja večeras u Pozorištu Prijedor počinje u 20.00 časova biće uručene nagrade za najbolju predstavu prema ocjeni publike, najbolju žensku ulogu, najboljeg mladog glumca i glumicu, te za najbolju autorsku muziku.

Nakon toga, glumci Pozorišta na Terazijama i njihov orkestar izvodiće poznatu filmsku muziku u programu nazvanom “Boje noći”.

Festival je otvoren 23. oktobra kada je domaći ansambl van takmičarske konkurencije izveo predstavu “Kauboji” po tekstu Saše Anočića i u režiji Davida Alića i time je otvorena 71. pozorišna sezona u Pozorištu Prijedor.

Generalni pokrovitelj Festivala je grad Prijedor, a sponzori “Arselor Mital” Prijedor, fabrika keksa “Mira”, “Prijedorčanka” i “Ša fest”.

Izvor: SRNA/kozarska

Foto arhiva