U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuju jača kiša i pljuskovi sa grmljavinom i jakim vjetrom, a uz rijeku Savu imaće i olujne udare.

Poslije podne i uveče padavine će postepeno prestati i vjetar oslabiti, pa se očekuje i djelimično razvedravanje, ali i pad temperature. Tokom noći na sjeveru padaće prolazna, slaba kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha u većini predjela biće od 17 do 24, u višim predjelima od 14 stepeni Celzijusovih, a uveče od sedam na zapadu do 15 stepeni Celzijusovih na jugu i sjeveroistoku.

Duvaće jak do olujni južni vjetar koji će kasnije skrenuti na sjeverne smjerove. Vjetar će popodne i uveče slabiti.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, lokalni pljuskovi registrovani su na području Hercegovine, Krajine i na jugozapadu.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica četiri, Rudo šest, Višegradu sedam, Bileća i Čemerno 11, Gacko i Sokolac 12, Han Pijesak i Kalinovik 13, Bijeljina 14, Kneževo, Mrakovica i Mostar 16, Srebrenica, Drinić i Drvar 17, Mrkonjić Grad i Sarajevo 18, Trebinje, Šipovo i Zenica 19, Prijedor i Ribnik 20, Novi Grad i Bihać 21, Banjaluka, Doboj, Tuzla i Neum 22 stepena Celzijusova.

Autor: SRNA/Srpskainfo