Osnovni sud u Kozarskoj Dubici odredio pritvor za muškarca iz Prijedora čiji su inicijali S.M. koji je repetirao i usmjerio pištolj prema policijskim službenicima, uputivši im ozbiljne prijetnje po život, rečeno je danas Srni u prijedorskom Okružnom javnom tužilaštvu.

Pritvor je određen na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Prijedor zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Među razlozima za pritvor navodi se i bojazan da će osumnjičeni ponoviti ili dovršiti krivično djelo kojim prijeti za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri godine ili stroža.

Iz Policijske uprave (PU) Prijedor juče je saopšteno da su policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica uhapsili Prijedorčanina S.M. koji je neposredno prije hapšenja policijskim službenicima koji su kontrolisali saobraćaj uputio ozbiljne prijetnje po život i vozilom se udaljio s mjesta kontrole.

Naknadnim zaustavljanjem vozila u mjestu Aginci, osumnjičeni je repetirao i usmjerio pištolj prema policijskim službenicima uputivši im ponovo ozbiljne prijetnje po život.

Utvrđeno je da se radi o plinskom pištolju.

Autor: SRNA/Srpskainfo