Policijska uprava Prijedor organizovala je “Dan otvorenih vrata” za mališane Dječijeg vrtića “Radost” i učenike iz dvije prijedorske osnovne škole. Ova manifestacija je samo jedna u nizu koje Policijska uprava Prijedor organizuje povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Svetog Arhangela Mihaila.

“Dan otvorenih vrata” je simboličan naziv iz razloga što su vrata Policijske uprave Prijedor za sugrađane otvorena uvijek, a ne samo na ovaj dan. Ukoliko bilo koja škola ili vrtić izraze želju da bi došli da se upoznaju sa policijskom profesijom, da pogledaju materijalno-tehnička sredstva koja policijski službenici koriste tokom obavljanja redovnih policijskih zadataka, mogu uvijek da nam se obrate, a mi smo tu da im izađemo u susret”, rekla je Zvezdana Alendarević, portparol Policijske uprave Prijedor.

Djeca su bila veoma znatiželjna, te su imala priliku da pitaju policijske službenike sve što ih interesuje. Pored opreme, djecu je oduševio i vozni park sa raznim automobilima i terenskim vozilima.

Izvor: kozarski