Komisija za dodjelu sredstva odlučila je da 100.000 KM iz budžeta grada Prijedora dobije 28 sportskih klubova i organizacija.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO Aleksandar Milješić je rekao da je na javni poziv stiglo 40 prijava za dodjelu ovih sredstava, te da je 12 projektnih prijedloga odbijeno zbog nepotpune dokumentacije. Navodi da će od danas početi potpisivanje ugovora sa izabranim sportskim klubovima, a nakon toga uslijediće i isplata sredstava koja iznose od 1.000 do 9.000 maraka po projektu.

“Grad Prijedor raspisao je javni poziv za dodjelu sredstava za najpovoljnije projekte sportskih klubova i organizacija iz budžeta grada koji je objavljen 30.11.2023. na zvaničnoj internet stranici grada. Za ove namjene grad je izdvojio 100.000 KM, a prioritetne oblasti  su škole sporta, sprečavanje svih oblika nasilja nad djecom u sportu i podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sporta za sve, odnosno bavljenje građana sportom, posebno djece, omladine, žena i lica sa invaliditetom“, izjavio je Milješić.

Dodao je da je konkurs  raspisan po osnovu Pravilnika o kriterijumima, načinu i postupku dodjele sredstava sportskim klubovima i organizacijama po projektinim prijedlozima.

„Ovo je po prvi put u gradu Prijedoru da na ovaj način raspisujemo javni poziv i to je nešto što će Gradska uprava raditi i u buduće. Gradonačelnik grada Prijedora rješenjem je imenovao komisiju za dodjelu sredstava sportskim klubovima. Na javni poziv mogli su se prijaviti sportski klubovi, odnosno oragnizacije registrovane u skladu sa zakonom. Sve projekte je potrebno realizovati na području grada Prijedora. Minimalno trajanje i realizacija projekta je dva mjeseca, a makismalno do godinu dana“, rekao je on.

Milješić je naveo da se većina projektnih prijedloga odnosi  na škole sportova, nabavku opreme i stvaranje kapaciteta za bavljenje sportom.

„Ono što želim posebno naglasiti je činjenica da je bilo zaista sjajnih i dobrih projekata, da su sportski klubovi pogodili srž i zaista se nadam da će ovi projekti za cilj imati povećanje broja korisnika u svim sportskim klubovima i da ćemo koncem naredne godine imati povećan broj učenika, djece i svih učesnika u sportu. Ja bih se zahvalio svim sportskim klubovima na učešću u ovom javnom pozivu“, poručio je on.

Izvor: kozarski