Grad Prijedor će iz budžeta do kraja 2023.godine finansirati projekte nevladinih i omladinskih organizacija te sportskih udruženja u ukupnom iznosu od 200.000 KM.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić izjavio je da su danas objavljeni rezultati javnog konkursa za sufinansiranje projekata udruženja i fondacija iz budžeta grada na koji je pristiglo ukupno 59 prijava.
” Ukupno su odabrana 33 projekta udruženja i fondacija koji je biti finansirani sredstvima u ukupnom iznosu od 50.000 KM , u rasponu od 1.000 do 4.000 KM po projektu”, istakao je Milješić na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi Prijedor.
On je dodao da će tokom sljedeće sedmice krenuti isplata sredstava za sufinansiranje projekata 17 omladinskih organizacija čiji su projekti odobreni u okviru javnog poziva za projekte omladisnkih organiztacija i nefornalnih grupa mladih.
” Na taj konkurs se prijavilo 18 omladinskih organizacija odnosno neformalnih grupa mladih i jedan je projekat odbijen zbog nepotpune dokumentacije dok se 17 ostalih sufinansira sredstvima od 50.000 KM u rasponu od 1.700 do 4.950 KM po projektu”, rekao je Milješić.
On je najavio i raspisivanje još jednog javnog poziva za finaniranje projekata u oblasti sporta.
” Zbog velikog broja zainteresovanih sportskih udruženja, čiji su projektni prijedlozi mahom bili vezani za škole sportova odnosno razvoj omladine i uključivanje u sport, u dogovoru sa gradonačelnikom doneta je odluka o raspisivanju još jednog javnog poziva prema svim sportskim klubovima, sa područja naše lokalne zajednice, za podršku razvoja sporta, uključivanje u rad naših najmlađih sugrađana, a samim tim i jačanje sopstvenih sportskih kapaciteta”, istakao je Milješić.
On je dodao da je ovo prvi put da se Grad odlučio na ovakav vid pomoći i podrške klubovima koji imau želju, volju, ali i potrebu da rade sa mladima.
Za ove namjene rebalansom budžeta planirana su sredstva u iznosu od 100. 000 KM, a sredstva će biti raspoređena prema Pravilniku koji će u narednim danima biti objavljen u Službenom glasniku grada Prijedor, a nakon toga i na gradskom sajtu.

Izvor: prijedorgrad.org