U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a poslije podne se očekuje prestanak padavina, dok će najviša temperatura biti do 16 stepeni Celzijusovih.

Ujutro se očekuje kiša na jugu i zapadu, lokalno i na sjeveru, koja će zatim jačati i premještaće se ka istoku. Ponegdje će biti i pljuskova sa grmljavinom, a duvaće i umjeren do jak južni vjetar.

Padavine neće dugo trajati i već poslije podne će biti pretežno suvo uz sunčane periode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. U prvom dijelu dana duvaće umjeren vjetar, na zapadu i planinama jak, jugozapadni. Poslije podne vjetar će postepeno slabiti.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od tri do 10, a dnevna od 10 do 16, u višim predjelima od sedam Celzijusovih stepeni.

Temperatura vazduha izmjerena u 13 časova Bjelašnica minus dva, Čemerno četiri, Višegrad i Han Pijesak pet, Gacko i Kalinovik šest, Rudo i Sokolac sedam, Bileća i Kneževo devet, Mrakovica 10, Sarajevo, Srebrenica i Trebinje 11, Mrkonjić Grad i Mostar 12, Bijeljina, Ribnik i Foča 13, Doboj i Zvornik 14, Srbac 15, Banjaluka, Prijedor i Neum 16 i Novi Grad 17 Celzijusovih stepeni.

Autor: SRNA/Srpskainfo